TÜBA Başkanı Prof. Muzaffer Şeker ARGEM’de “Geçmişten Geleceğe Bireysel Eğitim”i Anlattı

TÜBA Başkanı Prof. Muzaffer Şeker ARGEM’de “Geçmişten Geleceğe Bireysel Eğitim”i Anlattı

Akademi Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Şeker, Araştırma Geliştirme Uygulama Merkezi’nin (ARGEM) Kariyer Rehberliği Etkinlikleri kapmasında düzenlenen Çamlıca Sohbetlerinde “Geçmişten Geleceğe Bireysel Eğitim” başlıklı konferansını 1 Nisan 2021 tarihinde  çevrimiçi olarak gerçekleştirdi.

Konuşmasına Encümen-i Daniş’ten itibaren  Türkiye Bilimler Akademisinin kuruluşuna değin yaşanan süreci anlatarak başlayan Prof. Şeker, TÜBA’nın görevleri, çalışmaları, yayınları, program ve projeleri ile çalışma gruplarının faaliyetleri hakkında bilgi verdi.  1789 yılıyla birlikte yaşanan ilk sanayi devriminden endüstri devrimi 4.0, dijital devrim, 5G, yapay zeka ve son bir yıldır hayatımızı işgal altına alan Covid -19’un getirdiği yeni iş anlayışına kadar dünyanın değişim sürecinde öne çıkan başlıklar üzerinde durdu.

Yeni teknolojilerin insanlığın üstesinden gelebileceğine emin olamadığı bir hızda ilerlediğine dikkat çeken Prof. Şeker, dijital devrimin mahremiyet, özgürlük ve güvenlik arasında gerilime yol açtığını vurguladı. Tüm bunlar ve fazlasının yaşandığı bu zaman diliminde; yağmur gibi yağan bilgiyi sorgulayarak ve analitik düşünerek almanın yani bilgiyi güvenilir kılmanın yapabileceklerimiz arasında ilk sırada olduğunu ifade etti. Prof. Şeker konuşmasında ayrıca TÜBA Şeref Üyeleri Prof. Dr. Fuat Sezgin ve Ord. Prof. Dr. Cahit Arf gibi dünya bilimine önemli katkılarda bulunmuş bilim insanlarının yaşamından ve ilkelerinden de bahsetti.