TÜBA Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Şeker’in “30 Ağustos Zafer Bayramı” Mesajı

TÜBA Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Şeker’in “30 Ağustos Zafer Bayramı” Mesajı

Başkomutanlık Meydan Muharebesinin şanlı zaferinin 98. yılını büyük bir onurla kutluyoruz. Bu tarihi zaferi bize armağan eden, canı pahasına vatan toprağını müdafaa eden, milletimizin bağımsızlığı için savaşan şehitlerimizi minnetle anıyoruz.

Birliğimizin, inancımızın, vatanımıza olan bağlılığımızın köklerinin büyük fedakârlıklarla örülmüş bir tarihe tutunduğunu biliyoruz. Atalarımızın yaktığı özgürlük meşalesi bu uğurda kazanılmış her savaşın sonunda, gücümüzü sınayan her zorlukta, beraberliğimize karşı duran her tehditte giderek artan ışığıyla yolumuzu aydınlatıyor. Şimdiye kadar olduğu gibi bu gün ve yarın; iç ve dış mihrakların tüm saldırıları karşısında omuz omuza yaşattığımız cumhuriyetimizi, gururla yüceltmeye devam edeceğiz.

Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile verdiği bağımsızlık mücadelesinde ve  sonrasında memleketimiz için seve seve canlarını feda eden tüm şehitlerimizi rahmetle anıyoruz. Uğruna hayatlarını verdikleri vatanımızı korumak ve elbirliği ile yükseltmek de hepimizin en yüce görevidir. Tüm bu duygularla aziz milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı içtenlikle kutluyorum.

Prof. Dr. Muzaffer Şeker
TÜBA Başkanı