TÜBA Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Şeker'in “29 Ekim Cumhuriyet Bayramı” Mesajı

TÜBA Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Şeker'in “29 Ekim Cumhuriyet Bayramı” Mesajı

Aziz milletimizin inancı ve cesaretiyle kurduğu ve tarihi köklerinden taşıdığı değerlerini koruyarak ayakta tutma mücadelesi verdiğimiz cumhuriyetimizin 96. yılını her yıl olduğu gibi bu yılda büyük bir coşkuyla idrak ediyoruz.

Bu yüce milletin halkın iradesini yansıtarak 29 Ekim günü yazdığı tarih elbette büyük bir destanın meşalesiydi; bir ülkenin küllerinden doğuşunun, kararlılıkta dünyayı şaşkına çeviren duruşunun, özgüveninin, iradesinin ve tabii ki bağımsızlık için verdiği topyekûn bir milli mücadelenin sonucuydu cumhuriyet.

O günden bu güne mücadele ruhunu asla kaybetmeyen bir millet olarak hiç bir dönemde ve hiç bir durumda ne geçmişimize duyduğumuz sonsuz saygımızı ne de geleceğimize olan inancımızı kaybettik. Yerli ve yabancı mihraklardan gelen her türlü tehlike karşısında gösterdiğimiz birlik ve beraberliğin en büyük gücümüz olduğunu çok iyi biliyoruz.

Bu vesile ile cumhuriyetin kuruluş sürecinde ve daha sonra korunmasında görev alan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere kahraman şehitlerimiz ve gazilerimizi, atalarımızı rahmet, minnet ve şükranla anıyor, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'mızı içtenlikle kutluyorum.

Prof. Dr. Muzaffer Şeker
TÜBA Başkanı