TÜBA Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Şeker’in “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” Mesajı

TÜBA Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Şeker’in “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” Mesajı

Cumhuriyetimizin ve demokrasimizin can damarı Yüce Meclisimizin kuruluşunun 100. yılını ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün tüm dünya çocuklarına armağan ettiği 23 Nisan'ı, ulusal egemenliğimizin bu büyük gününü kutlamaktan 100 yıldır olduğu gibi bugün de onur duyuyoruz.

İnsanlığın küresel mücadele verdiği bu zor günler bize bir kez daha gösteriyor ki; geleceğimizin ta kendisi çocuklarımıza yaşamaya değer bir dünya bırakmak için tek güvencemiz sağduyumuz ve bilimsel yaklaşımlarımız. Cehalet ile savaşmak, gelişmemiz ve insani değerleri yüceltmemiz içinde öncelenmesi gereken bir yaşam felsefedir. Ülkeler de hayatta kalmak ve sağlıklı kalmak için, sağlıklı, eğitimli, donanımlı yeni nesiller yetiştirmek zorundalar. Onlara emanet edeceğimiz ülkemizi daha güzel günlere taşımaları için çocuklarımız en büyük umudumuz. Fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesillerin varlığı insanlığın, milletimizin bilimsel çalışmaları üzerinde yükselecek. Bu yüzden bu günlerde umudumuza sahip çıkmanın diğer adı, büyüğü ve küçüğü ile birbirimizi sevmek, dayanışmak el ele vererek çalışmak, çok çalışmak ve ülkemiz için daha çok çalışmaktır. Tarih sayfaları zorluklar karşısında elde ettiği başarılarla dolu olan ülkemiz, bu dönemi de olabilecek en kısa sürede atlatacak kudrete sahiptir. 

İnancının gücünü bağımsızlık uğruna mücadele veren atalarından ve milli değerlerinden, derin irfanından alan Türk milleti, her daim bu vatan uğruna çalışan, emek veren ve canlarını seve seve veren tüm şehitlerimize sonsuza kadar minnettar olacaktır. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımızı yürekten kutluyorum, çocuklarımızı sağlıklı ve güzel günlerde yine ve yeniden kucaklayabilmek için "Tedbirlere uyalım, Evde kalalım! Sağlıklı kalalım."

Prof. Dr. Muzaffer Şeker
TÜBA Başkanı