TÜBA Başkanı Prof. Dr. Ahmet Cevat Acar’ın “30 Ağustos Zafer Bayramı” Mesajı

TÜBA Başkanı Prof. Dr. Ahmet Cevat Acar’ın “30 Ağustos Zafer Bayramı” Mesajı

Aziz milletimizin ağustos zaferleri dizisinin önemli bir halkası, bağımsızlık ve bekasına sahip çıkışının önemli bir nişanesi olan 30 Ağustos Zaferi’nin 96. yıldönümünü milletçe onurla idrak ediyoruz.

96 yıl önce bu gün; Büyük Türk Milleti, bütün unsurlarıyla, düşmana karşı inanç ve cesaretle savaşarak kazandığı zaferle varlık, birlik ve bağımsızlığına her durumda sahip çıktığını ve çıkacağını dünyaya bir kez daha göstermiştir. 30 Ağustos Zaferi, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşu yanında milletimiz ve devletimizin bu gün ve gelecekteki bağımsızlık ve bekasını koruma azmi bakımından da tarihi bir öneme sahiptir.   

Aziz milletimizin varlık ve bağımsızlığa olan bağlılığı ve  inancı sayesinde kazandığı pek çok zafer gösteriyor ki; dün olduğu gibi bu gün de Türk halkının milli birlik ve beraberlik şuuruyla üstesinden gelemeyeceği hiçbir tehdit yoktur.

Büyük zaferin 96. yıldönümünde, Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile bu gün bu zaferi kutluyor olmamızı sağlayan, bizlere istiklal ve istikbalimizi armağan eden tüm şehit ve gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyor; birlik ve bağımsızlığımız için mücadele eden tüm kahramanlarımıza Allah’tan başarılar diliyor, aziz milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramını içtenlikle kutluyorum.

Prof. Dr. Ahmet Cevat Acar
TÜBA Başkanı