TÜBA Başkanı Prof. Dr. Ahmet Cevat Acar’ın “19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı” Mesajı

TÜBA Başkanı Prof. Dr. Ahmet Cevat Acar’ın “19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı” Mesajı

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün İstanbul’dan hareket eden “Bandırma” vapuruyla 19 Mayıs 1919’da Samsun’a ulaştığı günden bu güne tam 100 yıl geçti. Milletimizin istiklal mücadelesinin ilk kıvılcımının atıldığı 19 Mayıs 1919 günü, geleceğimize yön vererek tarihimize altın harflerle yazıldı. 

Bu ilk kıvılcımla yanan bağımsızlık ateşi, Devlet-i Ebed müddet ülküsü doğrultusunda Türk milletinin bütün unsurlarıyla tek yürek halinde dünyanın o güne kadar tanık olmadığı millî mücadelesine yol açtı. 19 Mayıs umudun inanca dönüştüğü, inancın tüm kapıları aydınlık geleceğe açtığı gün oldu. Bütün ümidinin gençlikte olduğunu her daim vurgulayan Mustafa Kemal Atatürk, 19 Mayıs 1919’u gençlere adayarak “Cumhuriyeti biz kurduk, onu yükseltecek ve yaşatacak sizsiniz." dedi ve geleceği onlara emanet etti. Gençlik ve millet olarak bu kutsal emanete sahip çıkarak milletimizin birlik, bağımsızlık ve her alanda gelişimi yolunda elimizden geleni yapmanın millî bir görev olduğuna inanıyor ve Türk bilim camiası olarak daima görevimize sahip çıkacağımızı ifade ve ilan ediyoruz.

Vatanımız, bağımsızlığımız ve millî bekamız için canlarını feda eden, bize bu toprakları canları pahasına armağan eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile aziz şehit ve gazilerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyoruz. Tarih boyunca ve bu gün millet ve devletimizin istiklali, birliği ve gelişimi için hayatlarını feda eden tüm şehit ve gazilerimize Allah’tan rahmet, seferdeki kahramanlarımıza zaferler diliyor; milletçe nice 100 yılları birlik ve bağımsızlıkla idrak etmemiz dileğiyle, "19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı"mızı içtenlikle kutluyorum. 

Prof. Dr. Ahmet Cevat Acar

TÜBA Başkanı