TÜBA Başkanı Prof. Acar’ın “15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü” Mesajı

TÜBA Başkanı Prof. Acar’ın “15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü” Mesajı

15 Temmuz, büyük Türk milletinin bütün unsurlarıyla, iradesine, millet ve devletimizin varlık, bütünlük ve bağımsızlığına kasteden hain darbe girişimine karşı hayatını ortaya koyarak verdiği mücadele inancı ve kararlılığının ülkemizin istikbalini nasıl değiştirdiğinin kanıtı olarak tarihteki yerini almıştır.

Cumhurbaşkanımızın önderliğinde hükümet ve devletimizin milletine ve görevine sadık mensuplarının gayreti ve genci yaşlısı, kadını ve erkeği ile milletimizin mermilere, zırhlı araçlara, tanklara, helikopter ve uçaklardan atılan bombalara karşı vücutlarını siper etmesi sayesinde hain FETÖ ve işbirlikçilerinin işgal girişimi püskürtülmüştür. Bu zaferi milletimiz silahıyla değil cesaretiyle, inancıyla; vatanına ve devletine bağlılığı ile kazanmış, iradesine ve devletine bir kez daha sahip çıkmıştır. 

15 Temmuz, farklılıklarımızı zenginlik olarak değerlendirmenin ve ortak yönlerimizi esas almanın milli  birlik ve dirliğimiz için ne denli değerli olduğunu da göstermiştir.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'müzü kutluyor; bu zaferi bize yaşatan, bayrağımızın dün olduğu gibi bugün de göklerde dalgalanmasını sağlayan şehitlerimizi bir kez daha rahmetle, özlemle ve şükranla yâd ediyor, gazilerimize ve tüm kahramanlarımıza Allah'tan sağlıklı, hayırlı uzun ömürler, görevlerinde başarılar diliyoruz.

Prof. Dr. Ahmet Cevat Acar
TÜBA Başkanı