TÜBA Başkan Yardımcısı Prof. Yurdusev, “SHARE Communication” Çalıştayı’na Katıldı

TÜBA Başkan Yardımcısı Prof. Yurdusev, “SHARE Communication” Çalıştayı’na Katıldı

Akademi Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Nuri Yurdusev, Endonezya Bilimler Akademisi (The Indonesian Academy of Sciences - AIPI) ile Asya Bilim Akademileri ve Toplulukları Birliği (The Association of Academies and Societies of Sciences in Asia - AASSA) tarafından düzenlenen ve AIPI ev sahipliğinde Jakarta’da 5-8 Ağustos 2018 tarihlerinde gerçekleştirilen “SHARE (Science, Health, Agriculture Risk and Environment) Communication” Çalıştayı’na katıldı.

Çalıştay’ın odak noktası olarak SHARE iletişiminde kamu yararına duyarlı araştırma ve gelişme çalışmalarında medyanın rolü tartışıldı. Yurdusev konuşmasında bilim insanlarının ve bilim akademilerinin, çalışmalarında özgürce faaliyet göstermesinin esas olduğunun altını çizdi ve bunun kamu sorumluluğunu da beraberinde taşıdığını vurguladı. Özgür çalışmanın sadece bilim, sağlık, tarım ve çevre alanlarında değil kamu için risk olan her alanda gözetilmesi gerektiğini de belirtti.

AIPI Başkan Yardımcısı Prof. Armida Alisjahbana ile Prof. Yurdusev’in gerçekleştirdiği görüşmede her iki akademi arasında ikili iş birliğinin geliştirilmesi için ön mutabakata varıldı.

Yurdusev ayrıca AASSA Başkanı Prof. Yoo Hang Kim, Inter-Academy Partnership (IAP) Eş Başkanı Prof. Krishan Lal ve Pakistan Bilimler Akademisi (The Pakistan Academy of Sciences – PAS) Genel Sekreteri Zabta Khan Shinwari ile de bir araya geldi. Toplantıda AASSA’nın önümüzdeki dönem faaliyetlerine ilişkin görüş alışverişinde bulunuldu.