TÜBA Asosye Üyesi Prof. Bakırdere ve GEBİP Üyesi Doç. Avcı GYA Üyesi Seçildi

TÜBA Asosye Üyesi Prof. Bakırdere ve GEBİP Üyesi Doç. Avcı GYA Üyesi Seçildi

TÜBA Asosye Üyesi ve Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) Kimya Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sezgin Bakırdere ile 2012 yılı TÜBA-GEBİP Üyesi ve Koç Üniversitesi Kimya ve Biyoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Seda Keskin Avcı, birçok üstün nitelikli bilim insanı arasından yapılan değerlendirme sonucunda 1 Şubat 2018 itibarıyla Küresel Genç Akademi (Global Young Academy-GYA) Üyesi seçildi.

2017 yılında gerçekleştirdiği innovatif çalışmalar ile etki değeri yüksek dergilerde 18 yayını bulunan Prof. Bakırdere, GYA Üyesi seçilmiş olması dolayısıyla çok mutlu olduğunu, Türkiye’yi uluslararası platformda temsil etmek için elinden gelen tüm gayreti sarf edeceğini belirtti. “Tek amacım ülke menfaatleri ve milli hedefleri doğrultusunda bilimsel çalışmalar yaparak uluslararası arenada ülkemizi hak ettiği seviyeye taşıma konusunda çorbada tuzumun olması.” diyen Prof. Bakırdere, 2017 yılında dünya çapında kimyaya yön veren kuruluşlar arasında yer alan IUPAC Kongresi’nde araştırma grubuyla birlikte hazırladığı ve sunduğu çalışma sayesinde En İyi Bilimsel Çalışma Ödülü’nü almaya hak kazanmıştı.

TÜBA-GEBİP Üyesi Doç. Dr. Seda Keskin Avcı ise genç bilim insanlarının seslerini duyurmak adına bilimsel topluluklar arasında uluslararası etkileşim kanalları oluşturulması için GYA'da görev alacağını ifade etti ve “​GYA'nın üyeliğe layık gördüğü mühendislik alanındaki ilk Türk bilim kadını olduğum için çok mutluyum. GYA'da “Bilimde Kadın” isimli çalışma grubunda aktif olarak yer alarak, genç bilim kadınlarının dünya genelinde karşılaştıkları sorunların çözümüne katkıda bulunmayı hedefliyorum. Hem bir bilim kadını hem de bir anne olarak, özellikle kadın sayısının az olduğu mühendislik alanında gençleri teşvik etmeyi amaçlıyorum.” dedi.

Prof. Bakırdere ve Doç. Avcı, TÜBA Asosye Üyesi Prof. Dr. Bilge Demirköz'ün de yer aldığı Mayıs 2018’de Tayland’da düzenlenen “GYA Yıllık Değerlendirme Toplantısı”na katıldı.

Küresel Genç Akademi’nin uluslararası iş birlikleri ve projeleri ile tüm dünyadan genç bilim insanlarının problemlerini ve çözüm önerilerini gündeme taşıyor ve 70’ten fazla ülkeden 200 seçkin bilim lideri üyesi bulunuyor. Doğa bilimleri, tıp, mühendislik, sosyal bilimler, edebiyat ve beşeri bilimler dahil olmak üzere 40 yaş altı tüm araştırmacılara açık olan Küresel Genç Akademi, 2010 yılı Şubat ayında Inter Akademi Panel’in desteği ile kuruldu.

İlgili Fotoğraflar