TÜBA Asli Üyesi Prof. Yurdusev EMAN Başkan Yardımcısı Seçildi

TÜBA Asli Üyesi Prof. Yurdusev EMAN Başkan Yardımcısı Seçildi

TÜBA Asli Üyesi ve ODTÜ Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Nuri Yurdusev, Akdeniz Ülkeleri Akademileri Ağı (Network of the Academies of Mediterranean Countries-EMAN) başkan yardımcısı seçildi.

Cezayir, Bosna Hersek, Bulgaristan, Hırvatistan, Mısır, Fransa, İtalya, İsrail, Kosova, Montenegro, Kuzey Makedonya, Slovenya, Tunus ve Türkiye akademi temsilcilerinin online oylarıyla yapılan seçimde; Karadağ Bilimler Akademisi’nden Prof. Dr. Dragan K. Vukčević EMAN Başkanı, Cezayir’den Prof. Dr. Malika Allab Yaker, Fransa’dan Prof. Dr. Catherine Bréchignac, İsrail’den Prof. Dr. Yohanan Friedmann ve Türkiye’den Prof. Dr. Ahmet Nuri Yurdusev başkan yardımcısı seçildi. Yenilenen EMAN yönetimi, çalışmalarını 2020-2022 yılları arasında yürütecek.

Akdeniz ülkelerinin bilim akademilerinin üyesi olduğu EMAN; Akdeniz bölgesinde bilimsel çalışmaların çoğalması ve hızlanmasını teşvik ediyor ve ülkeler arasındaki bilimsel koordinasyonu da sağlıyor. Akdeniz ülkelerinin ortak sorunları üzerinde bilimsel iş birliği yapmak ve problemleri tartışmaya teşvik etmek üzere kurulan EMAN, Akdeniz’i bilimsel düzeyde gelişmesi için bölge ülkelerinin birlikte hareket etmesini sağlıyor.