TÜBA Asli Üyesi Prof. K. Arzum Erdem Gürsan’a “YÖK Üstün Başarı Ödülü”

TÜBA Asli Üyesi Prof. K. Arzum Erdem Gürsan’a “YÖK Üstün Başarı Ödülü”

Akademi Asli Üyesi Prof. Dr. Kadriye Arzum Erdem Gürsan “Biyoalgılamaya Yönelik Elektrokimyasal Sensörlerin Geliştirilmesi” tezine danışmanlığı dolayısıyla “YÖK 2020 Üstün Başarı Ödülü”ne layık görüldü.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde 15 Ekim 2020 tarihinde Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla düzenlenen 2020-2021 Yükseköğretim Akademik Yıl Açılış Töreni’nde TÜBA Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Şeker de yer aldı; törende “Biyoalgılamaya Yönelik Elektrokimyasal Sensörlerin Geliştirilmesi” konusunda yaptıkları doktora teziyle Dr. Öğr. Üyesi Ece Ekşin ve tez danışmanı TÜBA Asli Üyesi Prof. Dr. Kadriye Arzum Erdem Gürsan ödül aldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından verilen “YÖK 2020 Üstün Başarı Ödülleri” kapsamında “Bireysel Ödüller”; Sosyal ve Beşeri Bilimler Kategorisinde, Fen ve Mühendislik Bilimleri Kategorisinde ve Sağlık Bilimleri Kategorisinde, “Kurumsal Ödüller” ise; Yerel Kalkınmaya Katkı Ödülü, Üniversite-Sanayi İşbirliği Ödülü ve Uluslararası İşbirliği Ödülü kategorilerinde sahiplerini buldu.​

Bireysel Ödül kategorilerinde: 
Sosyal ve Beşeri Bilimler: “Suriye ve Filistin'de Rus Mevcudiyeti ve Osmanlı Siyaseti (1847-1914)” konusunda yaptıkları doktora teziyle Dr. Öğr. Üyesi Melikşah Arslan ve tez danışmanı Doç. Dr. Saime Selenga Gökgöz ödül almaya hak kazandı. 

Fen ve Mühendislik Bilimleri: “Biyoalgılamaya Yönelik Elektrokimyasal Sensörlerin Geliştirilmesi” konusunda yaptıkları doktora teziyle Dr. Öğr. Üyesi Ece Ekşin ve tez danışmanı Prof. Dr. Kadriye Arzum Erdem Gürsan ödül almaya hak kazandı. 

Sağlık Bilimleri: “Dermal Yolla Uygulanan Flurbiprofen Nanosüspansiyonlarının Geliştirilmesi ve In Vitro - In Vivo Değerlendirilmesi” konusunda yaptıkları doktora teziyle Dr. Öğr. Üyesi Ayşe Nur Oktay ve tez danışmanı Prof. Dr. Fatma Nevin Çelebi ödül almaya hak kazandı. 

Kurumsal Ödül kategorilerinde:​
Yerel Kalkınmaya Katkı Ödülü:
“Kırsalda Gezici Hayvan Sağlığı, Poliklinik ve Eğitim Hizmetlerinin Sağlanması” başlıklı başvurusu ile “Atatürk Üniversitesine” 

Üniversite-Sanayi İşbirliği Ödülü: “BOSIET ve FOET Eğitimlerinin OPITO Akreditasyonlu ve Sertifikalı Olarak Yerlileştirilmesi” başlıklı başvurusu ile “İstanbul Teknik Üniversitesine” 

Uluslararası İşbirliği Ödülü: “Sürdürülebilir Tarım ve Gıda Üretimi Yüksek Eğitim ve Öğretiminde Küresel Kapasite Geliştirme Projesi” başlıklı projesi ile “Ankara Üniversitesine” 

İlgili Fotoğraflar