TÜBA Asli Üyesi Prof. Dr. Metin ARIK 2013 Yılı Türk Fizik Derneği  Onur Ödülünü Aldı

TÜBA Asli Üyesi Prof. Dr. Metin ARIK 2013 Yılı Türk Fizik Derneği Onur Ödülünü Aldı

Türk Fizik Derneği’nin 2-5 Eylül 2013 tarihleri arasında İstanbul Üniversitesi’nde düzenlediği 30. Uluslararası Fizik Kongresi’nde TÜBA Asli Üyesi Prof. Dr. Metin ARIK’a “2013 Türk Fizik Derneği Onur Ödülü verildi. Açılış konuşmalarını, Organizasyon Komitesi Başkanı ve Balkan Fizik Birliği Başkanı Doç. Dr. Yeşim Öktem, Danışma Kurulu Başkanı Prof. Dr. K. Gediz Akdeniz, Bilim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Metin Arık, Türk Fizik Derneği Genel Başkanı Prof. Dr. Baki Akkuş, Türkiye Bilimler Akademisi Başkanı Prof. Dr. Ahmet Cevat Acar, İstanbul Üniversitesi Rektörü, TÜBA Asli Üyesi ve Kongre Onursal Başkanı Prof. Dr. Yunus Söylet ve Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri ve YÖK Üyesi Prof. Dr. Mustafa İsen yaptılar.

 

Prof. Dr. Ahmet Cevat Acar konuşmasında; "Türkiye'nin yenilikçilik performansı açısından temel bilim alanlarındaki eğitim-öğretim, araştırma ve projelerin desteklenmesi ve özendirilmesinin hayati öneme sahip olduğunu belirtti. Temel bilim programlarının cazibesini artırmak için mezunlara öğretmenlik imkanı verilmesinin olumlu olduğunu, bunun yanı sıra çok disiplinli bir yaklaşımla yeni programların ve müfredat değişikliklerinin gerçekleştirilmesinin de uygun olacağını ifade etti. Bilim insanlarının ücret ve çalışma koşullarının geliştirilmesine de ihtiyaç olduğunu belirten Acar, TÜBA'nın GEBİP ve TEÇEP ödülleri ile Doktora Sonrası Araştırma destekleri gibi programlarla bilim insanlarımıza teşvik ve destek sağlandığını dile getirdi.


1984 Nobel Fizik Ödülü sahibi Prof. Dr. Carlo Rubbia'nın onur konuğu olarak katıldığı kongreye, alanlarında uzman 33 Türk ve yabancı konuşmacı ile çok sayıda fizikçi bilim insanı,lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencisi katıldı.

Açılış konuşmalarının hemen ardından ödül töreni gerçekleştirildi. Törende;

2013 yılı Türk Fizik Derneği Prof. Dr. Şevket Erk Genç Bilim İnsanı Ödülü'nü Boğaziçi Üniversitesi'nden Doç. Dr. Özhan Özatay,

2013 yılı Türk Fizik Derneği Prof. Dr. Engin Arık Bilim İnsanı Ödülü'nü TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi'nden Prof. Dr. Saleh Sultansoy,

2013 yılı Türk Fizik Derneği Onur Ödülü'nü Boğaziçi Üniversitesi'nden TÜBA Asli Üyesi Prof. Dr. Metin Arık,

2013 yılı Türk Fizik Derneği Özel Onur Ödülü'nü Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri ve YÖK Üyesi Prof. Dr. Mustafa İsen aldılar.