S-20 (Science-20) Bilgilendirme Oturumu

S-20 (Science-20) Bilgilendirme Oturumu

Her yıl düzenlenen; günümüzün acil, öncelikli problemlerini masaya yatıran ve sorunlara küresel ölçekte çözümler arayan S-20 (Science-20) Toplantısı, pandemi süreci nedeniyle 23 Nisan 2020’de video konferans yöntemi kullanılarak TÜBA Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Şeker ve TÜBA üyelerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

G-20 zirveleri çerçevesinde toplanarak bilim dünyasının dünya ve insanlık sorunlarıyla ilgili dönemsel değerlendirme, öneri ve taleplerini içeren mesajlarını dünya liderlerine ileten S-20, bu yıl G-20 Zirvesi'ne ev sahipliği yapan Suudi Arabistan tarafından düzenleniyor.

S-20 Akademi başkan ve temsilcilerinin katıldığı S-20 bilgilendirme oturumunda Suudi Arabistan Bilim Kurulu, “Sağlığın Geleceği (Future of Health), Döngüsel Ekonomi (Circular Economy), Dijital Devrim (Digital Revolution) ve Parçaları Birleştirmek (Connecting the Dots) başlıkları altında bilgi aktardılar.

Akademi Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Şeker ve Konsey Üyesi Prof. Dr. Ahmet Cevat Acar, toplantı çerçevesinde diğer konu başlıklarının birbiriyle olan etkileşimlerinin masaya yatırıldığı “Parçaları Birleştirmek” başlıklı oturumda yer aldılar.

"Sağlığın Geleceği" başlıklı oturuma Akademi'yi temsilen TÜBA Asli Üyesi Prof. Dr. Fahrettin Keleştemur ve TÜBA Asosye Üyesi Prof. Dr. Ali Özer katıldılar. 

TÜBA Asosye Üyeleri Prof. Dr. Ekrem Tatoğlu ve Prof. Dr. Mehmet Bulut "Döngüsel Ekonomi" oturumunda  Akademi adına bulundular. 

TÜBA Asosye Üyesi Prof. Dr. Hacı Ali Mantar ve 2017 TÜBA Uluslararası Akademi Ödülü sahibi Prof. Dr. Hüseyin Arslan ise “Dijital Dönüşüm” konulu oturumda bilgilendirme sunumundaydılar.

Toplantının ardından elde edilen sonuçlara ilişkin oluşturulacak deklarasyonun tüm dünya kamuoyuyla paylaşılacağı bilgisi verildi.