Prof. Hamza’dan  “Akademi Ödülü Konferansı”

Prof. Hamza’dan “Akademi Ödülü Konferansı”

2017 TÜBA Uluslararası Akademi Ödülü’nün sahibi Macaristan Bilimler Akademisi Üyesi ve Eötvös Lorand Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gabor Hamza, “The Codification of Private Law in the Ottoman Empire and in the Republic of Turkey in a European Context” konulu Akademi Ödülü Konferansı’nı 13 Aralık Çarşamba günü İstanbul Üniversitesi (İÜ) Rektörlüğü Doktora Salonu’nda gerçekleştirdi.

Konferansın açılış konuşmalarını; İÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Ak, TÜBA Başkanı Prof. Dr. Ahmet Cevat Acar ve Akademi Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Nuri Yurdusev yaptı. Konferansa TÜBA Konsey Üyesi ve Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker, İÜ Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abuzer Kendigelen, Akademi Başkan Danışmanı Prof. Dr. İbrahim Kaya ile akademisyen ve öğrenciler katıldı.

Prof. Acar konuşmasında “Gabor Hamza’nın Roma hukuku, bölge ülkeleri arasındaki hukuki ilişkiler ve tarihçeleri, gerek Osmanlı ve cumhuriyet döneminde Avrupa ve Türk hukuku arasındaki ilişkiler başlıkları altındaki çalışmalarıyla tanınan bir bilim insanı. Kendisine bu ödülü vermekten onur duyuyor, bilime yaptığı katkılardan dolayı teşekkür ediyoruz.” dedi.

Prof. Hamza iki saati aşan konferansında; Avrupa ve Osmanlı hukukunu dönemin koşulları çerçevesinde karşılaştırarak değerlendirdi ve konferansın sonunda kendisine iletilen soruları cevapladı.

Konferansın sonunda İÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Ak, Prof. Hamza’ya İÜ simgeleyen plaket armağan etti.