2. Kök Hücre ve Uygulamaları Sempozyumu’nda “TÜBA Oturumu”

2. Kök Hücre ve Uygulamaları Sempozyumu’nda “TÜBA Oturumu”

İstanbul Üniversitesi (İÜ) Kök Hücre Öğrenci Kulübü’nün (İÜKÖK) 2. Kök Hücre ve Uygulamaları Sempozyumu’nda düzenlenen TÜBA Oturumu’na TÜBA Konsey Üyesi Prof. Dr. Taner Demirer, TÜBA Asli Üyesi Prof. Dr. Emin Kansu ve TÜBA Kök Hücre Çalışma Grubu Üyesi Prof. Dr. Gülperi Öktem katıldı.

29-30 Nisan tarihlerinde İÜ Fen Fakültesi Cemil Birsel Oditoryumu’nda gerçekleştirilen sempozyumda öğrenci, asistan ve uzmanların oluşan 800 kişi yer aldı.

Kemik iliği nakilleri gibi tıbbi kullanımları olan, lösemi tedavisinde kullanılan; gelecekte de henüz tedavisi bulunamayan hastalıkların umut ışığı ve bu öneminden dolayı son dönemlerde üzerinde en çok araştırma yapılan konulardan biri olan kök hücrenin masaya yatırıldığı sempozyumun açılış konuşmasını Prof. Kansu yaptı. Sempozyumun ikinci gününde TÜBA Konferansı gerçekleştirildi. Prof. Dr. Emin Kansu'nun oturum başkanlığını yaptığı konferansta TÜBA Kök Hücre Çalışma Grubu Yürütücüsü Prof. Demirer ile Ege Üniversitesi Kök Hücre Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Öktem birer konuşma yaptılar. Prof. Dr. Taner Demirer, Türkiye’de kök hücre çalışmalarında son durum, Prof. Dr. Gülperi Öktem ise kanser kök hücresi üzerinde durdu. Katılımcılar tarafından ilgi ile izlenen TÜBA konferansı sonrasında Prof. Dr. Emin Kansu’nun moderatörlüğünü yaptığı interaktif bir oturum düzenlendi.

Sempozyumda her biri farklı bir kök hücre tipi ve uygulaması ile ilgili olan toplam dört oturum gerçekleştirildi. Sempozyumun Kök hücre biyolojisi, uygulamaları ve son gelişmeler, alanında uzman konuşmacılar tarafından değerlendirildi.

İlgili Fotoğraflar